Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Επιτέλους Πανιώνιος!

Γράφει ο Μάκης Διόγος

Ναι αυτός είναι ο Πανιώνιος που θέλουν να βλέπουν οι φίλαθλοι του, αλλά και γενικότερα οι Ελληνες φίλοι του ποδοσφαίρου. Η ομάδα που είδαμε απέναντι στον Παναθηναϊκό ήταν άξια να φοράει την «κυανέρυθρη φανέλα που έχουν τιμήσει μεγάλοι άσοι του ελληνικού και ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Για πρώτη φορά φέτος σε αγώνα τους πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ ο Πανιώνιος δεν είχε ούτε έναν υστερήσαντα ποδοσφαιριστή. Και σε τι ματς; Απέναντι στον Παναθηναϊκό. Για 94 λεπτά οι παίκτες του Τάκη Λεμονή έπαιξαν εξαιρετικό ποδόσφαιρο, περιόρισαν στο ελάχιστο τα μεγάλα «όπλα» του Παναθηναϊκού (Σισέ, λέτο, Γκοβού, Χριστοδουλοπουλο) και με τον χαρισματικό σκόρερ Κώστα Μήτρογλου κατάφεραν να μπουν μπροστά στο σκορ.  Η εικόνα του ματς με το 1-0 απέδιδε δικαιοσύνη, ο Πανιώνιος ήταν ομάδα απέναντι στον Παναθηναϊκό που δεν μπορούσε να αλλάξει δεύτερη πάσα.


Η λανθασμένη απόφαση του διαιτητή Τάσου Κάκου να σφυρίξει πέναλτι σε ένα πεντακάθαρο μαρκάρισμα του Κουμορτζί στον Λέτο, άλλαξε τις ισορροπίες του ματς. Ο Τζιμπριλ Σισέ ευστόχησε και έτσι οι «πράσινοι» έφυγαν με τον βαθμό της ισοπαλίας από τη Νέα Σμύρνη.


Αν πριν από το ματς έλεγαν στον Τάκη Λεμονή ότι θα έναν βαθμό από το ματς θα έλεγε και ευχαριστώ. Όμως μετά τη λήξη και με την πολύ καλή εικόνα των «κυανέρυθρων» δικαιολογημένα προπονητής και παίκτες του Πανιωνίου είναι δυσαρεστημένοι. Και έχουν δίκιο. Το αποτέλεσμα αδικεί την αγωνιστική εικόνα της «κυανέρυθρης» ομάδας. Με την εμφάνισή του κόντρα στον Παναθηναϊκό ο Πανιώνιος έδειξε ότι έχει ψυχή, ότι μπορεί να ξεμπλέξει γρήγορα από τις βαθμολογικές περιπέτειες. Οι «κυανέρυθροι» είχαν άψογη λειτουργία σε όλες τις γραμμές, έναν εξαιρετικό για μια ακόμη φορά Γιούργκεν Μάχο, ενώ ο Κώστας Μήτρογλου για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική σκοράρει αποδεικνύοντας πόσο δίκιο είχε ο Τάκης Λεμονής που τον ήθελε στην «κυανέρυθρη» ομάδα.


Το «σφαλτσοσφύριγμα» του Κάκου αύριο, μεθαύριο θα ξεχαστεί. Κακώς βέβαια αλλά έτσι συμβαίνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Όμως η πολύ καλή εμφάνιση του Πανιωνίου θα μείνει παρακαταθήκη για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Την ερχόμενη Κυριακή ο Πανιώνιος φιλοξενεί στη Νέα Σμύρνη την πολύ καλή Καβάλα. Για να έχει αξία ο βαθμός που πήραν οι «κυανέρυθροι» στο ματς με τον Παναθηναϊκό θα πρέπει να νικήσουν τη Κυριακή την ομάδα του Κάσπερτσακ.  Ο Πανιώνιος που είδαμε κόντρα στον Παναθηναϊκό μπορεί να νικήσει οποιαδήποτε ομάδα του ελληνικού πρωταθλήματος.          

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.