Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Ο Μήτρογλου στην πλατεία


Έληξε χθες το σίριαλ του δανεισμού του Κώστα Μήτρογλου στον Πανιώνιο. Η ομάδα μας είχε δείξει και παλαιότερα ενδιαφέρον για τον συγκεκριμένο παίκτη. Θυμάμαι καλά ότι ο Έβαλντ Λίνεν είχε προσπαθήσει να τον εντάξει στον Πανιώνιο. Μάλιστα το τίμημα τότε ήταν γύρω στις 200.000 ευρώ. Τελικά η μεταγραφή δεν προχώρησε γιατί ο Μήτρογλου προτίμησε να πάει στον Ολυμπιακό.
Μερικά πράγματα για τον παίκτη: Το ξέρουμε όλοι ότι ο Μήτρογλου είναι γαύρος μέχρι το κόκαλο. Ξέρουμε επίσης ότι έρχεται στην ομάδα μας με βαριά καρδιά. Νομίζω ότι είναι ανθρώπινο να είσαι απογοητευμένος όταν πηγαίνεις από την ομάδα της καρδιάς σου, που είναι πρωτοπόρος στην βαθμολογία, στον ουραγό. Είναι λογικό να είσαι απογοητευμένος όταν το δίλλημα που σου θέτουν είναι Πανιώνιος ή εξέδρα.
Από την άλλη, αν ο Μήτρογλου παραμερίσει το συναίσθημα και δει το θέμα επαγγελματικά θα καταλάβει ότι έρχεται σε μια ομάδα που τον πιστεύει, με έναν προπονητή που θα τον στηρίξει και που κάθε του γκολ θα μετράει διπλό, λόγω της δύσκολης κατάστασης που έχουμε περιέλθει.
Ο Πανιώνιος αποτελεί για τον Μήτρογλου μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να κάνει το παραπέρα βήμα στην καριέρα του. Να μην ξεχνά ότι όσοι παίκτες του Πανιωνίου εργάστηκαν σκληρά και παρουσίασαν έργο, είδαν την καριέρα τους να εκτοξεύεται. Άλλωστε δεν μιλάμε για μια τυχαία ομάδα, αλλά για την ιστορικότερη στην Ελλάδα. Την ομάδα απ’ την οποία έχουν περάσει επιθετικοί στους οποίους ο Μήτρογλου δεν θα ήταν ικανός να τους δέσει τα κορδόνια. Αυτό σημαίνει ότι ξέρουμε να εκτιμούμε τον καλό επιθετικό, αλλά περισσότερο τον παίκτη που θα κοπιάσει για την ομάδα μας και θα την βοηθήσει.
Νομίζω ότι ο κόσμος του Πανιωνίου, πρέπει να παραμερίσει τα όσα διάβαζε τόσο καιρό στις εφημερίδες και να στηρίξει τον Κώστα. Όχι τον γαύρο Μήτρογλου, αλλά ένα παιδί 22 ετών που μπορεί και να μας βοηθήσει και να βοηθηθεί, φορώντας την τιμημένη φανέλα του Ιστορικού. Δεν με ενδιαφέρει αν θα γίνει Πανιώνιος ή αν στο σπίτι του θα παρακολουθεί Ολυμπιακό. Με ενδιαφέρει να βάλει την μπαλίτσα στο πλεκτό όσες φορές θα χρειαστεί για να γλυτώσουμε την παρτίδα.Αυτό που περιμένω είναι να φανεί επαγγελματίας, συνεπής στις υποχρεώσεις του και να βοηθήσει τη νέα του ομάδα.
Τα ίδια ισχύουν και για τους παίκτες που βρίσκονται στην ομάδα αυτή τη στιγμή. Πολλές φορές ο κόσμος είναι πολύ σκληρός μαζί τους. Θεωρώ μεγάλη αλητεία να φωνάξει κάποιος στον πιτσιρικά Σάμαρη να πετάξει τη φανέλα και να φύγει. Δεν ξέρω αν είναι καλός ή κακός. Ξέρω ότι το παιδί αυτό έχει αναλάβει μια τεράστια ευθύνη. Και το παλεύει σε κάθε παιχνίδι. Το ίδιο ισχύει και για τους υπόλοιπους. Έχουμε καλούς παίκτες. Το ποδόσφαιρο όμως δεν είναι παιχνίδι ικανότητας μόνο, αλλά σε μεγάλο βαθμό ψυχολογίας. Και η ψυχολογία των καλών μας παικτών είναι στα τάρταρα. Σε αυτό έχουμε συμβάλει κι εμείς. Να μην ξεχνάμε ότι δεν υπάρχει παίκτης που να θέλει να χάνει ή παίζει στην ομάδα που θα υποβιβαστεί. Κι αυτοί υποφέρουν. Κι αυτοί στεναχωριούνται. Ας τους δώσουμε την υποστήριξή μας και το θερμό χειροκρότημα σε αυτούς που ξεχωρίζουν.
Καθένας μπορεί να έχει την όποια γνώμη θέλει για την διοίκηση της ομάδας και να την εκδηλώνει. Δεν δικαιολογείται όμως να αποδοκιμάζει, χλευάζει ή προπηλακίζει παίκτες που φορούν τη φανέλα του ιστορικού. Σε τελική ανάλυση δεν φταίει ο κάθε παίκτης για τις ανεπάρκειές του, αλλά αυτοί που τον επέλεξαν. Ας στηρίξουμε την ομάδα μας. Από αυτούς τους παίκτες περιμένουμε την σωτηρία. Δεν μπορούμε να τους κόβουμε τα πόδια.
Κλείνοντας θα ήθελα να πω ότι χάρηκα πολύ που ο Μάρτιν Λάτκα έχει πάρει το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Το αξίζει πραγματικά.

http://brfunatic.blogspot.com/