Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

ΛΑΜΟΓΙΑ

Ένοχοι πρέπει να κηρυχτούν σύμφωνα με τον εισαγγελέα έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, οι δέκα κατηγορούμενοι (πρώην μέλη του Δ.Σ. της ΠΑΕ, πρώην δήμαρχοι και τοπικοί παράγοντες της Νέας Σμύρνης) στην υπόθεση των εικονικών τιμολογίων της ΠΑΕ Πανιώνιος.

Συγκεκριμένα, ο εισαγγελέας ζήτησε από το δικαστήριο να κηρύξει ενόχους τους κατηγορουμένους, για τις κατηγορίες της απάτης, πλαστογραφίας και χρήσης πλαστού εγγράφου, αδικήματα που φέρεται να διαπράχθηκαν την περίοδο 1994 έως 2000.

Η υπόθεση είχε φτάσει στη Δικαιοσύνη ύστερα από έλεγχο που είχαν διενεργήσει το 2000 στα ταμεία της ομάδας και του δήμου ορκωτοί λογιστές αλλά και το ΣΔΟΕ, τα πορίσματα των οποίων είχαν σταλεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, οι κατηγορούμενοι εκδίδοντας τιμολόγια για υποτιθέμενες εργασίες και υπηρεσίες στην ομάδα προκάλεσαν ζημιά περίπου 1,6 εκατ. ευρώ στο δήμο της Νέας Σμύρνης, που ήταν και βασικός μέτοχος της ομάδας.

Με την εισαγγελική πρόταση ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ, Αχιλλέας Μπέος, πρέπει να κηρυχθεί ένοχος μόνο για δύο πράξεις έκδοσης εικονικών τιμολογίων την περίοδο 1999-2000, συνολικής αξίας 24 εκατ. δραχμών.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι, μεταξύ άλλων, και οι πρώην δήμαρχοι Νέας Σμύρνης, Γιώργος Κουτελάκης και Γιώργος Σιότροπος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: